دکتر سید محمدرضا صدرعاملی

فوق تخصص روانپزشکی اطفال


بازیهای رایانه ای درکودکان

والدين نبايد علاقه كودك نسبت به رايانه را سركوب كنند بلكه با جايگزين كردن برنامههاي مناسب ميتوان جايگاه رايانه را به عنوان يك وسيله مفيد كمك آموزشي حفظ كرد. بازيهاي رايانهاي در كنار برخي جنبه هاي مثبتي كه ممكن است داشته باشد پيامدهاي منفي نيز به جاي مي گذارد كه مي توان به اتلاف وقت زياد به دليل درگيري با اين بازيها اشاره كرد كه همين مسئله موجب ضعف حضور در اجتماع و فعاليتهاي اجتماعي شده و مشكلاتي از قبيل گوشهگيري را به دنبال دارد.

همچنين آسيبهاي چشمي، ايجاد بي تحركي، چاقي و افزايش وزن را از عوارض مهمي دانست كه به مرور زمان بازيهاي رايانهاي در كودكان ايجاد ميكنند. از همه مهمتر محتواي اين بازيهاست كه به دليل جذاب شدن بازيها عموما از محتواي جنگي و خشن استفاده ميشود كه خود ميتواند موجب الگو برداري كودك از اين رفتارها به عنوان يك رفتار و روش برخورددرروابط روزانه باافرادخانواده.همسالان.اولیای مدرسه و.......گردد و به تدريج قبح پرخاشگري در فرد شكسته شود.

تخيلي بودن ورای معمول برخي از بازيهاي رايانهاي به علت تقويت بيش از حد قدرت تخيل در كودك مورد نقد هستند چرا كه رشد نامتناسب قدرت تخيل نيز مشكل ايجاد خواهد كرد. تجربه هیجان بیش ازحد در حين بازي که میتواندبه علت ترس از باخت ویاسایرعوامل ذکر شده ايجاد گردد ميتواند در نهايت به مشكلات خلقي و روحي در زندگي كودك تبديل شود.

مغايرت فرهنگي بسیاری ازبازيهای رایانه ای موجوددربازار با فرهنگ ايراني دانست یکی دیگرازجنبه های تامل است :برخي از بازيها رايانهاي مسائل نامتناسب با فرهنگ ايراني را آموزش مي دهند. مسایلی که شاید کودک ماازلحاظ رشدی توانایی تجزیه وتحلیل انرا نداشته واز طرف دیگرعادی شدن وروزمرگی تصاویروصحنه های وجوددرسنینی که ازلحاظ رشدی برای وی متناسب نیست میتوانددراینده کودکمان ایجادمشکل نماید .

اختلال در عملكرد تحصيلي كودك به دنبال صرف وقت زياد و خستگي روحي و جسمي نيز از ديگر پيامدهاي استفاده مكرر از بازي رايانهاي ميباشد و با توجه به اينكه بي علاقگي نسبت به تحصيل، اختلال در تمركز و ... نتيجه بازي رايانهاي در دراز مدت است و والدين بايد در خصوص تعديل استفاده كودكان از اين نوع بازيها به عنوان سرگرمي نقش بيشتري را ايفا كنند. توصيه میگردد در طي سال تحصيلي بايد در طول هفته وقت محدودي به اين بازيها اختصاص يابد.

(اواخرهفته درحدروزی یک ساعت) همچنين بازيهاي با محتواي آموزنده جايگزين بازيهاي خشن و غير اصولي شوند. در پايان بایستی يادآور شد: با توجه به كاربردهاي مهم رايانه نبايد علاقه كودك به آن را سركوب كرد بلكه با حذف بازيهاي نامتناسب با فرهنگ و جايگزين كردن برنامههاي مفيد و آموزنده ميتوان جايگاه رايانه را به عنوان يك ابزار مفيد كمك آموزشي حفظ كرد.


آدرس مطب : اصفهان ، توحید جنوبی ، بعد ز چهارراه پلیس ، نبش کوچه هشت ، مجتمع تابان ، طبقه پنجم
تلفن : 36295810 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
کودکان وکنجکاویهای جنسی اورژانسهای روانپزشکی در اختلالات خواب درکودکان-اضطراب جدایی درکودکانبیوگرافیبازیهای رایانه ای درکودکبرنامه هفتگي دكترصدرعامدستوردادن به کودکانروانشناسی نقاشی درکودکامطالب و مقالاتصفحه اصلیسوالات پزشکیپیامهای کاربرانوحشتهای شبانهسایتهای دیگرکودکان وکنجکاویهای جنسی کودکان وکنجکاویهای جنسی